Recensie

Recensie Muziek

Slotakkoord van Benny Sings is het mooist

Aan het eind van het album, om precies te zijn in het laatste nummer, breekt alsnog de zon door. Tot dan biedt City Pop , het zesde album van de Nederlandse producer/zanger Benny Sings, een kabbelende stroom verende popdeuntjes die aangenaam verpozen, maar niet opwindend zijn. Maar ‘Softly, Tokio’, aan het eind, is een hit voor de dansvloer. Onweerstaanbaar zijn de handclaps, de Japanse fluisterstem, het flirterige refrein (‘Do it to me softly’) en de eindeloze herhaling ervan. De droge drumpartij draaft in aanstekelijk tempo, zodat alles tot dansen aanspoort. Het is een mooi slotakkoord voor een coherent album, dat ook mindere momenten heeft. Zo levert ‘Nakameguro’, met Faberyayo, niet de verwachte meerwaarde op: zang en melodie blijven monotoon.

Maar het geluid van City Pop is een stap vooruit. Anders dan op Studio (2015), zijn de schrille synthesizers en al te opzichtig funky baspartijen hier ingewisseld voor een relaxtere stijl.