Regionaal vervoer

Vervoerder Qbuzz koopt 164 elektrische bussen

Vervoerder Qbuzz heeft een bestelling voor 164 elektrische bussen geplaatst. Daarmee is een bedrag van een kleine 100 miljoen euro gemoeid, meldde het bedrijf, dat het openbaar vervoer verzorgt in onder meer Groningen, Drenthe en de regio Utrecht dinsdag. De Brabantse bussenfabrikant Ebusco levert het merendeel van de bussen. Ook industrieel conglomeraat VDL Groep en het Franse Heuliez Bus leveren bussen. De bussen zijn bestemd voor de provincies Groningen en Drenthe en zullen daar vanaf december gaan rijden. Met zijn vloot elektrische bussen is Qbuzz dan naar eigen zeggen koploper in Nederland. Het bedrijf passeert Amsterdam en Schiphol die samen zo’n honderd elektrische bussen hebben. Qbuzz heeft nu 780 bussen, 26 trams en 10 treinstellen. (ANP)