Overname

AT&T gaat concurrentiestrijd aan met Netflix

Het Amerikaanse telecomconcern AT&T voert een grote reorganisatie door bij het recent overgenomen WarnerMedia. Dat meldt persbureau Reuters. Het concern kreeg vorige week de definitieve toestemming om het voormalige Time Warner in te lijven, voor 81 miljard dollar. WarnerMedia is bekend van HBO, CNN en filmstudio Warner Bros. AT&T brengt alle tv-zenders onder in één divisie. Zo wil het de strijd aangaan met Netflix en de aangekondigde videodienst van Disney. De herstructurering komt niet onverwacht. Vorige week vertrok al HBO-baas Richard Plepler. Hij was onder meer verantwoordelijk voor hitseries als Game of Thrones en Veep . AT&T zegt dat de reorganisatie ten goede komt aan de programmering. Later dit jaar lanceert het bedrijf een videodienst met onder meer de series van HBO. (NRC)