Nepfacturen

Aangifte tegen zorggroep Alliade, bestuursvoorzitter op non-actief

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft aangifte gedaan wegens valsheid in geschrifte tegen zorgaanbieder Alliade. Bestuursvoorzitter Erik Kuik is opgestapt, maakte de zorgaanbieder dinsdag bekend. Alliade, dat met zijn negen instellingen in het noorden van het land gehandicapten- en thuiszorg aanbiedt, is ook onder toezicht gesteld en moet binnen twee maanden met een plan komen om de bedrijfsvoering te verbeteren. Vervolgens krijgt het bedrijf vier maanden de tijd om de maatregelen in praktijk te brengen. De inspectie onderzocht „drie omvangrijke transacties” van Alliade en de Freya Groep . Ondernemers in de holding Freya Groep worden ervan beschuldigd via nepfacturen geld te hebben gekregen voor winsten die ze door de verkoop van een ander bedrijf waren misgelopen. (NRC)