Met de trein

Kamer wil einde aan vluchten tussen Amsterdam en Brussel

De Tweede Kamer wil dat er een einde komt aan de vluchten tussen Amsterdam en Brussel. De reis per trein tussen de twee hoofdsteden is vrijwel altijd sneller en altijd beter voor het milieu. Een meerderheid, waaronder regeringspartijen D66 en ChristenUnie, steunt het voorstel van GroenLinks. De Kamer roept de regering op met betrokkenen tot afspraken te komen over het geleidelijk laten verdwijnen van de vluchten tussen Amsterdam en Brussel. Er wordt nog meerdere keren per dag tussen beide steden gevlogen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) benadrukt dat luchtvaartmaatschappijen vrij zijn hun bestemmingen te kiezen . Maar ze is „nu al een tijd” in gesprek met KLM, NS en Schiphol om waar mogelijk vluchten op korte afstanden te laten vervangen door de trein. (ANP)