Manchester United op valreep door naar kwartfinales

Dankzij een penalty ver in blessuretijd wist Manchester United zich te plaatsen voor de kwartfinales ten koste van Paris Saint-Germain.

Romelu Lukaku van Manchester United tijdens een kopduel.
Romelu Lukaku van Manchester United tijdens een kopduel. Foto Franck Fife/ANP

Manchester United heeft in de achtste finales van de Champions League voor een stunt gezorgd door in het Parc des Princes Paris Saint-Germain uit te schakelen. In blessuretijd maakte Marcus Rashford uit een strafschop de beslissende 3-1 voor de Engelsen. De Fransen hadden in Engeland met 2-0 gewonnen.

Twitter avatar ManUtd Manchester United AND THAT’S THAT! #MUFC book our place in the #UCL quarter-finals in the most dramatic fashion thanks to @MarcusRashford‘s injury-time penalty! https://t.co/yXzWISgoJZ

Romelu Lukaku zette ManU al na 2 minuten op voorsprong. Na de gelijkmaker van Juan Bernat scoorde de Belg na een half uur opnieuw. Veel mogelijkheden kreeg Manchester United daarna niet meer, tot de extra tijd aanbrak. De penalty werd gegeven wegens hands van Presnel Kimpembe en op advies van de VAR toegekend.

Porto vs. Roma

Met Rick Karsdorp als matige basisspeler, en al gewisseld in de 55e minuut, heeft AS Roma het in de achtste finales van de Champions League niet gered. De Italiaanse ploeg verloor in de return tegen FC Porto met 3-1 na verlenging. De beslissende treffer viel uit een strafschop, die in de 117e minuut na interventie van de VAR werd toegekend. Het eerste duel was drie weken geleden in 2-1 voor AS Roma geëindigd.

De enerverende wedstrijd in Portugal leek op strafschoppen uit te draaien. Alessandro Florenzi trok echter opzichtig aan het shirt van Fernando, die overigens niet meer bij de bal kon. De VAR zag er een strafschop in, die werd benut door Alex Telles. Kort daarna ging aan de andere kant Patrik Schick nog neer door toedoen van Moussa Maréga. De VAR vond het deze keer echter geen penalty.

Justin Kluivert behoorde niet tot de wedstrijdselectie van AS Roma. (ANP)