Forbes

Jeff Bezos opnieuw rijkste der aarde, Mark Zuckerberg ziet kapitaal slinken

Amazon-oprichter Jeff Bezos is voor het tweede jaar op rij de rijkste mens ter wereld. Hij heeft een geschat vermogen van 131 miljard dollar (115 miljard euro), zo blijkt uit de dinsdag door tijdschrift Forbes vrijgegeven lijst met de rijksten der aarde. Het vermogen van Bezos groeide in een jaar tijd met 19 miljard dollar. Op de tweede plaats staat Microsoft-oprichter Bill Gates (96,5 miljard dollar), gevolgd door belegger en investeerder Warren Buffett (82,5 miljard dollar). Facebook-topman Mark Zuckerberg verloor drie plaatsen en staat nu achtste. De koers van het door privacyschandalen geteisterde bedrijf daalde flink, waardoor zijn aandelenkapitaal in waarde daalde. Volgens Forbes zijn er nu ruim tweeduizend miljardairs, 55 minder dan een jaar eerder. (NRC)