Videotoezicht

Voormalig Nissan-topman Ghosn mag op borgtocht vrijkomen

Voormalig topman van Nissan en Renault Carlos Ghosn mag op borgtocht worden vrijgelaten. Dat heeft een rechtbank in Tokio bepaald. Ghosn zit daar al ruim drie maanden vast op verdenking van fraude. De borgsom van Ghosn (64) bedraagt omgerekend 7,9 miljoen euro. Aan zijn vrijlating zijn voorwaarden verbonden: hij moet zich onder videotoezicht laten stellen en zijn communicatie wordt in de gaten gehouden. Afgelopen november werd Ghosn gearresteerd omdat hij als topman van Nissan en Renault gefraudeerd zou hebben voor ruim 70 miljoen euro. Zo zou hij 40 miljoen euro aan salaris hebben verzwegen. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij tien jaar cel krijgen. Zijn hoge functies bij de samenwerkende autobedrijven Nissan, Mitsubishi en Renault raakte Ghosn kwijt. (NRC)