Thuiskok

Gazpacho

Je verwacht niet direct soep in een grill-boek, maar dit recept voor gazpacho heeft als basis gegrilde tomaten en paprika’s, dus het past prima.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de paprika’s erbij. Druppel er wat olie over. Rooster 30 minuten in het midden van de oven. Zet de oven op de grillstand of verwarm de grill. Draai de paprika’s om en leg de peper erbij. Schuif de bakplaat ietsjes hoger onder de grill en rooster nog 20 minuten.

Halveer de komkommers in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijst eruit. Rasp de komkommers op de grove blokrasp. Trek het vel van de paprika. Doe de geroosterde groente met de knoflook in een pan. Pureer met de staafmixer tot een dikke soep. Voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft en voeg naar smaak wat wijn, rodewijnazijn of balsamico toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de gazpacho helemaal koud worden in de koelkast. Druppel er voor het serveren een beetje olijfolie over.