14 jaar cel geëist voor fatale mishandeling baby Hengelo

Het meisje had onder meer 39 bloeduitstortingen, gebroken ribben, hersenschade en zeer hoge concentraties amfetamine in haar bloed.

Het meisje stierf in oktober 2017 aan de gevolgen van "fatale kindermishandeling".
Het meisje stierf in oktober 2017 aan de gevolgen van "fatale kindermishandeling". Foto Roos Koole/ANP

Een man uit Hengelo die verdacht wordt van de fatale mishandeling van zijn 14 maanden oude stiefdochtertje in 2017, krijgt als het aan justitie ligt een celstraf van veertien jaar. Het meisje had volgens het OM onder meer 39 bloeduitstortingen, gebroken ribben, een gebroken dijbeen, hersenschade en zeer hoge concentraties amfetamine in het bloed. Justitie acht de 33-jarige Maick S. schuldig aan doodslag.

Sarinda van E., de 23-jarige moeder van het meisje, moet volgens de officier een celstraf van anderhalf jaar krijgen voor “het bewust in hulpeloze toestand brengen en laten van haar kind”. De man en vrouw zeggen allebei geen verklaring te hebben voor het letsel aan het meisje.

Biologische vader

Twee maanden voor het overlijden van het meisje trok S. in bij zijn vriendin en haar dochter Xaja in Hengelo. Daarna merkte de biologische vader van het meisje het eerste letsel op. Hij legde dit vast op foto. S. had volgens het OM amfetaminen in zijn bezit, hij gebruikte de drugs in die periode veelvuldig.

S. heeft volgens justitie leugenachtige verklaringen afgelegd in de zaak. Eerst zei hij dat hij het meisje in de ochtend nog de fles had gegeven. Gezien de verwondingen en het tijdstip van overlijden kan dat niet kloppen, stelt justitie. Later heeft S. gezegd dat het meisje al niet meer reageerde toen hij haar uit bed haalde. Na het overlijden zou de man sorry tegen de vrouw hebben gezegd, en zei hij dat het “niet zijn bedoeling is geweest”.