Busvervoer

FlixBus wil concurrent Eurolines overnemen van Transdev

Langeafstandsbusbedrijf FlixBus wil zijn rivaal Eurolines overnemen van het Franse openbaarvervoerbedrijf Transdev. Dat heeft het Duitse bedrijf bekendgemaakt zonder financiële details te geven. Transdev is in Nederland eigenaar van Connexxion. De overname is nog niet helemaal rond. Beide partijen zijn in exclusieve onderhandelingen met elkaar. Onder meer de ondernemingsraad van FlixBus moet zich er nog over buigen. FlixBus is in 2013 in Duitsland van start gegaan en breidde vervolgens in snel tempo uit naar 28 landen. Eurolines is al langer actief op de markt voor langeafstandsbusvervoer en is in 25 Europese landen actief. In Frankrijk wordt daarvoor ook de merknaam Isilines gehanteerd. Dat merk zou bij deze deal ook in handen van FlixBus komen. (ANP)