‘Eerste claims opruimen Waddeneilanden afgewezen’

De eigenaar van het vrachtschip waarvan in januari 345 containers overboord sloegen beloofde alle kosten te zullen vergoeden. De afwijzing van de claims komt dan ook onverwacht.

Een sleepboot brengt twee overboord geslagen containers van het schip MSC Zoe de haven van Lauwersoog binnen.
Een sleepboot brengt twee overboord geslagen containers van het schip MSC Zoe de haven van Lauwersoog binnen. Foto Remko de Waal/ANP

De eerste verzekeringsclaims voor het opruimen van de spullen uit de overboord geslagen containers van vrachtschip MSC Zoe zijn afgewezen. Dat meldt de Leeuwarder Courant maandag.

De gemeenten Ameland en Schiermonnikoog dienden declaraties in omdat hun ambtenaren moesten overwerken om de spullen van het strand te krijgen. Volgens burgemeester Gerard van Klaveren (VVD) van Ameland zou het gaan om 36.000 euro aan gemaakte kosten.

Onverwacht

In de nacht van 1 op 2 januari sloegen ten noorden van de Waddeneilanden 345 containers overboord. Kort daarna beloofde rederij MSC, de eigenaar van vrachtschip MSC Zoe, alle kosten te zullen vergoeden. De afwijzing van de claim kwam dan ook onverwacht.

Van Klaveren zei tegen de Leeuwarder Courant dat de verzekeraar van MSC geen toelichting heeft gegeven en ook geen vervolgvragen heeft gesteld. “Dit is iets anders dan wat ze willen uitstralen”, zegt Van Klaveren, die verdere juridische stappen overweegt.