Talkshow

RTL stopt met Late Night, maandag laatste uitzending

RTL stopt met het programma RTL Late Night . Dat maakte de televisiezender maandagochtend bekend. Volgens presentator Twan Huys heeft het programma „helaas het grote publiek niet kunnen bereiken”. Deze maandagavond is de laatste uitzending.

Precies een half jaar geleden, op 3 september, begon Twan Huys als nieuwe presentator van de dagelijkse talkshow. Na een daling in de kijkcijfers verving de volgens RTL „meer journalistieke Huys” Humberto Tan, die in de vijf jaar dat hij het programma presenteerde twee keer uitgeroepen werd tot beste presentator van het jaar. RTL wilde naar eigen zeggen met de oud-Nieuwsuur-presentator „een scherpe, urgentere toon aanslaan”. De kijkcijfers bleken echter niet toe te nemen na de presentatiewissel en dit leidde volgens RTL „al snel tot kritiek”. Volgens RTL-directeur Sven Sauvé heeft de zender het programma de tijd willen geven om te groeien, maar is het uiteindelijk niet gelukt „de kijker aan het programma te binden”. Hij roemt de inzet van Huys en zijn redactie. „Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open.”

Vanaf dinsdag zendt RTL een Britse realityserie uit op het tijdslot van RTL Late Night. In april begint de zender met nieuwe uitzendingen van de quiz De Zwakste Schakel met Bridget Maasland. (NRC)