Prodigy-zanger Keith Flint (49) overleden

De Britse zanger werd maandagochtend dood aangetroffen in zijn woning in Essex. Hij is 49 jaar oud geworden.

Keith Flint op het podium in 2015, hij trad hier op tijdens het festival Les Vieilles Charrues in het Franse Carhaix.
Keith Flint op het podium in 2015, hij trad hier op tijdens het festival Les Vieilles Charrues in het Franse Carhaix. Foto Hugo Marie/EPA

De zanger van The Prodigy, Keith Flint, is maandagochtend dood aangetroffen in zijn woning in het Britse Essex. Dat meldt de Britse band die laat weten “geschokt, boos en diepbedroefd” te zijn. De Britse zanger is 49 jaar geworden.

Maandagochtend zei de politie niet uit te gaan van verdachte omstandigheden. Volgens de band zelf gaat het om zelfmoord. De familie van de zanger is inmiddels op de hoogte gebracht.

The Prodigy behoorde tot de meest spraakmakende dance-acts van de jaren negentig. Het trio werd bekend door hits zoals Smack my bitch up en Firestarter. De excentrieke Flint stond bekend om zijn rauwe punkzang en opvallende verschijning met fel gekleurd haar en tatoeages.

Twitter avatar the_prodigy The Prodigy It is with deepest shock and sadness that we can confirm the death of our brother and best friend Keith Flint. A true pioneer, innovator and legend. He will be forever missed.
We thank you for respecting the privacy of all concerned at this time. https://t.co/nQ3Ictjj7t

Regelmatig in Nederland

Na lange afwezigheid bracht de band in 2009 weer een album uit. Sindsdien traden ze weer op, ook regelmatig in Nederland. Het laatste concert van de Britse groep was op 9 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. Die show volgde na het uitbrengen van het album No Tourists dat goed werd ontvangen.

Flint was net terug van een tour in Australië toen hij werd gevonden. Hij zou in mei met zijn band beginnen aan een tour door de Verenigde Staten. In augustus zou de band optreden op Lowlands.

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoonnummer 0900-0113 of www.113.nl.