Migratie

Franse politie arresteert 48 migranten in haven van Calais

De Franse politie heeft 48 migranten gearresteerd die met een ferry vanuit het Franse Calais naar de Engelse kust probeerden te reizen. De groep werd zondag ontdekt toen de veerboot nog in de haven bij de Franse plaats lag aangemeerd. De migranten hadden de goed beveiligde haven van Calais in de nacht van zaterdag op zondag weten binnen te komen. Mensenrechtenorganisaties schatten dat er momenteel nog honderden migranten in en rondom de Franse stad verblijven die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk hopen te wagen. In het Engelse Ashford, vlak bij Dover, werden zondag elf migranten in een vrachtwagenpark aangehouden. Vorig jaar werden meerdere vluchtelingenkampen rond Calais ontruimd die onderdak boden aan zo’n zevenduizend mensen. (Reuters)