EK indooratletiek

Europese titel op 60 meter voor hordeloper Visser

Nadine Visser heeft de Nederlandse atletiekploeg zondag een gouden medaille bezorgd bij de EK indoor in Glasgow. De 24-jarige atlete was superieur in de finale van de 60 meter horden en won in 7,87 seconden, haar beste tijd van dit seizoen en net boven haar Nederlands record (7,83). Visser onttroonde de Duitse Cindy Roleder (7,97), die genoegen moest nemen met zilver. De Wit-Russin Elvira Herman (8,00) behaalde brons. Het is Vissers tweede medaille op een titeltoernooi, na het brons op de WK indoor in 2018. Visser was dit toernooi scherp. Ze dook in de serie en de halve finale onder de acht seconden. In de finale bleek ze in staat tot een nagenoeg perfecte race. Op zaterdag won de Nederlandse equipe vier medailles: zilver voor Dafne Schippers (60 meter) en brons voor Joris van Gool (60 meter), Lisanne de Witte en Tony van Diepen (beiden 400 meter). (ANP)