Algerije

Ondanks protest stelt Bouteflika zich kandidaat voor verkiezingen

De zittende president Abdelaziz Bouteflika van Algerije heeft zich zondag officieel verkiesbaar gesteld voor de presidentsverkiezingen in april. Afgelopen dagen gingen tienduizenden Algerijnen de straat op om te protesteren tegen Bouteflika’s kandidaatstelling. De 82-jarige president verschijnt al jaren nauwelijks in het openbaar. De Zwitserse televisie meldde zaterdag dat Bouteflika in het ziekenhuis van Genève was gezien, waar hij regelmatig medische controles ondergaat. De 82-jarige president heeft zich tot dusver niet uitgesproken over de massale protesten, die sinds anderhalve week gaande zijn. Ook zondag verzamelden zich opnieuw duizenden betogers in de grote steden, terwijl demonstreren sinds 2001 officieel verboden is. Ongeveer één op de vier jonge Algerijnen is werkloos. (Reuters)