Partnerpensioen

ABP betaalt 700 gepensioneerden te veel en excuseert zich na overhaaste terugvordering

HEERLEN - Uitingen van pensioenfonds ABP. ANP XTRA MARCEL VAN HOORN
HEERLEN - Uitingen van pensioenfonds ABP. ANP XTRA MARCEL VAN HOORN Marcel van Hoorn

Pensioenfonds ABP vordert 3 miljoen euro pensioengeld terug die na een fout ten onrechte was uitgekeerd. De maatregel treft ongeveer 700 mensen. Dat bevestigt een woordvoerder van ABP in reactie op berichtgeving in het tv-programma Meldpunt . Volgens het ABP ligt een fout van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) ten grondslag aan de onjuiste verstrekking. Daardoor ontvingen ongeveer 700 mensen de afgelopen jaren van ABP een partnertoeslag, terwijl zij daar geen recht op hadden. Na de ontdekking van de fout werd het geld door het ABP teruggevorderd, waarover klachten in de media belandden. Het pensioenfonds biedt nu zijn excuses aan voor de snelle terugvordering. Het geld mag later worden terugbetaald. (ANP)