Waar drie provincies samenkomen

Nederland, een land met twaalf provincies, telt toevalligerwijs ook twaalf plekken waar drie provincies samenkomen. Eén zogenoemd tripelpunt kennen we allemaal, dat is het drielandenpunt op de Vaalserberg in Limburg, waar Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten. De drieprovinciepunten zijn minder bekend. Ze liggen bovendien bijna allemaal in het water. Fotograaf Kees van de Veen heeft ze allemaal gefotografeerd.
Nederland, Kampen, 27-02-'19; Het water bij de Geldersesluis op de kruising van Gelderland, Flevoland en Overijssel. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Het water bij de Geldersesluis (Gelderland, Flevoland en Overijssel). Foto Kees van de Veen

Nederland, Steggerda, 18-02-'19; Grenspaal bij een slootje op de kruising van Friesland, Overijssel en Drenthe. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Grenspaal bij een slootje (Friesland, Overijssel en Drenthe). Foto Kees van de Veen

Nederland, Kuinre, 18-02-'19; Johan Aalberts om en nabij op de kruising van Friesland, Overijssel en Flevoland. De boerderij van Aalberts staat vlakbij dit punt, hij woont in Overijssel, kijkt uit op Flevoland en het bos naast zijn huis is Flevoland. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Johan Aalberts vlakbij de Noordoostpolder. Aalberts’ boerderij staat in Overijssel en kijkt uit op Friesland. Het bos is Flevoland. (Friesland, Overijssel en Flevoland) Foto Kees van de Veen

Nederland, Kedichem, 27-02-'19; De Linge op de kruising van Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

De Linge (Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland). Foto Kees van de Veen

Nederland, Katwijk, 18-02-'19; De Maas op de kruising van Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

De Maas (Gelderland, Noord-Brabant en Limburg). Foto Kees van de Veen

Nederland, Zeewolde, 27-02-'19; Het Eemmeer op de kruising van Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Het Eemmeer (Utrecht, Flevoland en Noord-Holland). Foto Kees van de Veen

Nederland, Vrouwenakker, 18-02-'19; Kunstwerk langs de Amstel op de kruising van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Een kunstwerk langs de Amstel (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Foto Kees van de Veen

Nederland, Bunschoten, 27-02-'19; Het Nijkerernauw op de kruising van Utrecht, Gelderland en Flevoland Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Het Nijkerkernauw waar Utrecht, Gelderland en Flevoland samenkomen. Foto Kees van de Veen

Nederland, Sint Philipsland, 27-02-'19; Het Volkerak op de kruising van Zeelnad, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Het Volkerak (Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant). Foto Kees van de Veen

Nederland, Zevenhuizen, 18-02-'19; Grenspaal in een achtertuin op de kruising van Groningen, Friesland en Drenthe. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Een grenspaal in een achtertuin nabij Allardsoog (Groningen, Friesland en Drenthe).Foto Kees van de Veen

Nederland, Woudrichem, 18-02-'19; Paal langs de oever van de Maas, vlakbij de kruising van Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Paal langs de oever van de Afgedamde Maas, vlakbij het tripelpunt Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Brabant. Foto Kees van de Veen

Nederland, Enkuizen, 27-02-'19; Het IJsselmeer op de kruising van Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Serie over drieprovincienpunten, de plek waar die provincien samen komen. Foto: Kees van de Veen

Het IJsselmeer (Noord-Holland, Friesland en Flevoland). Foto Kees van de Veen