Khalid Amakran

Interview

‘Mijn linkerbeen moet nog wat beter worden’

In de rubriek Jong! vertellen pubers over zichzelf, de wereld en elkaar. Deze week: David Garden (14). Aanmelden? Mail pubers@nrc.nl.

Doorzetter

„Ik voetbal dit seizoen bij Spartaan ’20. Eerst zat ik bij SV Portugaal, een iets lager niveau. Ik ben gescout. We speelden tegen Spartaan en na de wedstrijd kwam de trainer naar me toe van het team waar we tegen hadden gespeeld. Ik heb meteen ja gezegd, ik was heel blij. Nu voetbal ik op eredivisieniveau. Daar word je beter van, je ontwikkelt sneller. Ik speel linksbuiten. Mijn schot is goed en mijn kracht is goed, in duels vooral. En mijn actie, om mijn tegenstander voorbij te komen. Een ander sterk punt is dat ik altijd het beste uit mezelf probeer te halen. Ik ben echt een doorzetter. Wat beter kan is mijn conditie. Wij spelen zeventig minuten, dat ik dat helemaal volhou, de hele tijd alles kan geven. En mijn linkerbeen moet nog wat beter worden.”

Overstuur

„Hierna zou ik heel graag naar Feyenoord willen of naar Sparta Rotterdam. Er staat elke wedstrijd wel een scout langs de lijn. Soms heb ik het gevoel dat ik niet alles heb kunnen laten zien wat ik in me heb. En soms heb ik het gevoel dat het gewoon goed gaat, maar word ik toch eruit gehaald. Afgelopen zaterdag werd ik heel vroeg gewisseld en ik speelde best wel goed. Ik was helemaal overstuur. Dan ga ik praten met mijn broer en mijn neef. Zij zeggen: je bent gewoon goed, je weet dat je het kan, je hebt het in je, zorg dat je het naar boven haalt. De trainer zei dat we veel goede spelers in het team hebben. Zij moeten ook spelen. Aan de ene kant begrijp ik het, aan de andere kant: je wil voetballen, niet op de bank zitten.”

Qua innerlijk

„Mijn moeder is bij al mijn wedstrijden, ook uit. We gaan met een bus tegenwoordig, dan hoeft ze niet meer zoveel kilometers te maken. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik heel klein was. Ik heb eigenlijk nooit veel contact met mijn vader gehad. Dat is jammer, ik zou hem wel wat vaker willen zien. Het is toch je vader. Hij heeft een nieuw gezin waar hij ook voor moet zorgen. Ik lijk op hem. Niet qua gezicht, maar qua innerlijk. Vooral het doorzetten. Hij werkt elke dag van vroeg tot laat. Mijn vader is wel belangrijk voor mij, hoewel ik hem niet vaak zie. Het is soms toch alsof je iemand mist in je huis.”

Khalid Amakran
Khalid Amakran
Khalid Amakran

Korps mariniers

„Ik denk dat ik na de mavo de VeVa-opleiding ga doen. Die heeft met het korps mariniers te maken. Je gaat soms je grenzen over, dat vind ik aantrekkelijk. Ik ben ook bezig met mode, ik wil graag model worden. Ik hou van casual fashion, dat zit lekker comfortabel en straalt uit hoe je je voelt. Ik heb een kleine hechte vriendengroep. Met mijn oude team hou ik contact via Instagram en Snapchat. Af en toe zien we elkaar ergens, dan gaan we kleding kopen en eten. Sinds twee maanden heb ik een vriendin. Het is mijn eerste serieuze vriendin, de rest was een beetje vaag. Ze is spontaan. Haar uitstraling is goed. Alles is goed eigenlijk.”