Lokaal bestuur

Burgemeester van Heerlen weg na uitgelekte sollicitatie

Ralf Krewinkel (PvdA) keert niet terug als burgemeester van Heerlen. De bestuurder zou na een ziekteverlof van ruim één jaar per 1 april weer beginnen. Daar ziet hij vanaf, nadat donderdag uitlekte dat hij heeft gesolliciteerd op het burgemeesterschap van buurgemeente Kerkrade. Krewinkel (44) ging vorig jaar februari met verlof vanwege familieomstandigheden. Sinds maart vorig jaar is Emile Roemer (SP) waarnemend burgemeester in Heerlen. Woensdag bleek dat Krewinkel als tweede op de voordracht stond voor het burgemeesterschap van Kerkrade. Dat viel in de Heerlense politiek verkeerd. Krewinkel zegt het ontstane beeld dat hij stiekem solliciteerde „onverteerbaar” te vinden. „Echter gelet op de ontstane situatie en politieke realiteit wil ik Heerlen niet belasten met verder gedoe.” (NRC)