In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Leden van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de coalitie van veelal Koerdische troepen die met de VS vechten tegen Islamitische Staat in Syrië, houden een vrouw en haar kind in de gaten die door IS bezet gebied zijn ontvlucht. Ze zijn opgevangen in een kamp in de noordelijk gelegen provincie Deir ez-Zor. De SDF registreert iedereen die uit de laatste IS-nederzettingen komt, en zoekt uit of zij strijders waren van de terroristische organisatie.
Foto Bulent Kilic / AFP
De Venezolaanse nationale garde greep vorig weekend in bij de Simón Bolívarbrug, op de grens tussen Venezuela en Colombia. Hier stonden enkele trucks met voor Venezuela bestemde hulpgoederen vast - president Maduro weigerde ze toe te laten. Het leidde tot een confrontatie tussen de ordetroepen en boze burgers.
Foto Federico Parra / AFP
Mensen trokken op dinsdag, een uitzonderlijk warme dag in februari, naar buiten in Brussel.
Foto Francois Lenoir / Reuters
Algerijnse studenten staan bijna neus aan neus met de politie, tijdens een protest in de hoofdstad Algiers. De demonstranten zijn het niet eens met de aankondiging dat president Abdelaziz Bouteflika in de komende verkiezingen voor zijn vijfde termijn opgaat. Bouteflika (81) is al sinds 1991 aan de macht in het Noord-Afrikaanse land.
Foto Ryad Kramdi / AFP
Deze jongeman kookt koeienbloed bij de vleesmarkt in de Nigeriaanse deelstaat Kaduna. Het spul wordt daarna in de zon gedroogd. Het eindproduct wordt gebruikt als mest. Deze foto werd begin deze week gemaakt, terwijl de Nigerianen de uitkomst van de presidentsverkiezingen afwachtten.
Foto Cristina Aldehuela / AFP
Studenten in Noord-Korea lezen over de diplomatieke top tussen leider Kim Jung-un en de Amerikaanse president Donald Trump, in de lokale krant 'Rodong Sinmun'. Ze staan op het Kim Il-sungplein, in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. De ontmoeting had deze week plaats in Hanoi, Vietnam.
Foto Kim Won Jin / AFP
Deze groep mannen is Baghouz, het laatste dorp onder controle van IS, ontvlucht en moet zich nu melden bij het kamp dat de SDF hebben ingericht in de Syrische pronvincie Deir ez-Zor.
Foto Bulent Kilic / AFP
Leden van de Sasak - de grootste etnische bevolkingsgroep op Lombok - bij de Bau Nyale-traditie. Tijdens dat festival trekken duizenden mensen naar de stranden van het Indonesische eiland, om daar een speciale zeeworm te vangen.
Foto Irsyad / AFP
Een stelletje neemt een selfie in een veld vol slaapmutsjes, een specifieke soort klaproos die endemisch is in Californië. In die Amerikaanse staat veroorzaakte zware regenval deze week een 'super bloom': plots stonden overal in de regio de bloemen in volle bloei.
Foto Lucy Nicholson / Reuters
Een close-up van het oog van een haan. Deze foto werd genomen in Frankfurt, Duitsland.
Foto Frank Rumpenhorst / AFP
De Amerikaanse acteur en zanger Billy Porter gooide met deze outfit hoge ogen onder modeliefhebbers, tijdens de uitreiking van de Oscars.
Foto Mark Ralston / AFP
Een arbeider op de plek waar door Gujarat Metro Rail Corporation Limited wordt gewerkt aan de Ahmedabad metro. Dit grote infrastructuurproject moet onder meer de steden Ahmedabad en Gandhinagar verbinden in de deelstaat Gujarat in India.
Foto Sam Panthaky / AFP
In andere delen van Californië veroorzaakte de zware regenval overstromingen, zoals in de plaats Guerneville.
Foto Kent Porter / AP
Een bovenaanblik van de theevelden in de buurt van Zhangping, in het oosten van China. Deze foto is gemaakt op dinsdag.
Foto AFP
Deze vrouwen zijn leraren van de speciale Vietnam-North Korea Friendship kleuterschool in Hanoi. Voorafgaand aan de diplomatieke top tussen Kim en Trump nemen ze een dansvoorstelling door.
Foto Noel Celis / AFP