Impact scan

Meer ondernemers testen gevolgen van Brexit voor bedrijf

Het aantal ondernemers dat de Brexit Impact Scan heeft gedaan, is in de eerste twee maanden van dit jaar meer dan verdubbeld. Op de scan van het Brexitloket van de rijksoverheid kunnen bedrijven zien welke gevolgen de Britse uittreding uit de Europese Unie voor hen heeft. Eind vorig jaar was de scan ongeveer 33.000 keer ingevuld. Op dit moment staat dat cijfer op 73.000, schrijft minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken, VVD) in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet begon een maand geleden een nieuwe nationale campagne om bedrijven op te roepen zich voor te bereiden op de gevolgen van de Brexit. Daarbij wordt ook een blauw, wollig monster ingezet. Een tweet met foto waarop het beest op het bureau van minister Blok ligt, trok internationaal de aandacht. (ANP)