Belastingconflict

Eigenaar Booking.com betaalt voorlopig boete van 356 miljoen euro aan Franse fiscus

Booking Holdings, het moederbedrijf van reiswebsite Booking.com, heeft een bedrag van 356 miljoen euro aan de Franse fiscus overgemaakt vanwege een nog niet beslecht belastingconflict met Frankrijk. Booking Holdings wil met de betaling (hoofdzakelijk een boete plus rente) voorlopig aan de Franse wet voldoen. Dit blijkt uit een donderdag gedeponeerd jaarverslag waarover Quote als eerste berichtte . De zaak draait om de vraag of Booking.com wel of niet een ‘permanente vestiging’ heeft in Frankrijk. De Franse fiscus meent van wel, het bedrijf van niet. De site heeft een kantoor in Parijs en een klantenservice in Lille. Booking Holdings onderstreept dat de betaling voorlopig is en niet betekent dat het bedrijf schuld bekent. (NRC)