NRC-avond 100 jaar Bauhaus: invloeden en mythes

Naar aanleiding van de tentoonstelling nederland – bauhaus: pioniers van een nieuwe wereld organiseert NRC op donderdag 11 april een avond in Arminius in Rotterdam, voorafgegaan door een exclusieve openstelling van Museum Boijmans Van Beuningen.

Het gebouw van Bauhaus in Dessau, ontworpen door Walter Gropius.
Het gebouw van Bauhaus in Dessau, ontworpen door Walter Gropius. Foto Sandra Smallenburg

Het Bauhaus, de Duitse kunstopleiding die dit jaar precies honderd jaar geleden werd opgericht, heeft slechts veertien jaar bestaan. Maar de invloed van de kunstenaars en ontwerpers die er werden opgeleid, is vandaag de dag nog alom zichtbaar. Tijdens deze avond spreken we met Mienke Simon Thomas, samensteller van de expositie, vertelt directeur Sjarel Ex over de invloed van Theo van Doesburg op het Bauhaus, prikt NRC-redacteur Bernard Hulsman een aantal hardnekkige Bauhaus-mythes door en vertelt kunstenaar Krijn de Koning over de invloed van het Bauhaus op zijn werk. Gastvrouw van deze avond is NRC-redacteur Sandra Smallenburg.

U kunt van 17.00 tot 19.00 uur een exclusief bezoek brengen aan de tentoonstelling nederland - bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld. De NRC-avond 100 jaar Bauhaus: invloeden en mythes start om 19.30 uur.

Datum Donderdag 11 april 2019
Locatie Museum Boijmans Van Beuningen en Arminius
Kaarten Reguliere kaarten € 17,50 / Korting* € 10,00 (NRC-avond + museumbezoek)

* Museumkaart, Rotterdampas, Ooievaarspas, Vrienden van Boijmans, Vereniging Rembrandt, ICOM/CIMAM-kaarthouders en BankGiro Loterij VIPkaarthouders

Koop hier uw kaarten. Heeft u vragen over deze NRC-avond, stuur dan een e-mail naar communicatie@nrc.nl.