Madrid

Mannen dringen ambassade van Noord-Korea binnen

De Spaanse politie doet onderzoek naar een incident bij de Noord-Koreaanse ambassade in Madrid. Een groep van vier nog onbekende mannen zou het pand vorige week vrijdag zijn binnengedrongen.

De vier zouden medewerkers hebben vastgebonden. Pas vier uur later zou het viertal weer naar buiten zijn gegaan. Uit de ambassade zouden vier computers ontvreemd zijn. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Spanje wilde enkel kwijt dat er een onderzoek loopt naar een incident waarbij een Noord-Koreaan gewond raakte.

Een van de medewerkers zou zijn ontsnapt. De vrouw rende naar buiten en alarmeerde mensen in omliggende panden door in het Koreaans te schreeuwen. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Over het motief van de inval is nog niets bekend. (Reuters)