indonesie

Tientallen mensen vast in illegale goudmijn Sulawesi

Tientallen mensen zijn dinsdagavond op het Indonesische eiland Sulawesi bedolven geraakt toen een illegale goudmijn instortte. Volgens lokale autoriteiten is een lichaam geborgen en zijn veertien mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Volgens een woordvoerder van de lokale autoriteiten braken de houten steunbalken in de mijn waarna de mijn instortte. Op dat moment waren tientallen mijnwerkers aanwezig, naar schatting zitten zo’n zestig mensen vast. „We kunnen stemmen horen die om hulp roepen”, zei een woordvoerder.

De politie is samen met reddingswerkers en het Rode Kruis een reddingsoperatie begonnen. De mijn ligt echter afgelegen en is alleen te voet bereikbaar, waardoor voertuigen zoals ambulances niet dichtbij kunnen komen. (AP)