Speelgoedketen

‘Doorstart Intertoys nabij, helft filialen blijft’

Mogelijk kan de helft van de Intertoys-winkels openblijven.
Mogelijk kan de helft van de Intertoys-winkels openblijven. Foto Remko de Waal / ANP

De curatoren van Intertoys zijn met één partij in vergevorderde onderhandelingen over een doorstart. In het voorliggende voorstel kunnen zo’n 150 van de 300 filialen van de bankroete speelgoedketen openblijven. Daarmee zouden dan 1.200 à 1.300 van de 3.100 banen behouden blijven. De curatoren verwachten later deze week met meer nieuws naar buiten te komen. Volgens hen lopen ook nog gesprekken met andere partijen die met een beperkter deel van Intertoys verder willen. De ruim 100 franchisevestigingen van Intertoys vallen buiten het faillissement en kunnen sowieso openblijven. Intertoys ging onlangs failliet. Het bedrijf kampte naar eigen zeggen met aanhoudend zware marktomstandigheden. Naast de toenemende concurrentiedruk van webwinkels snoepten ook winkels als Kruidvat en Action klanten af van de keten. (ANP)