Oud-topvrouw federal reserve

‘Trump begrijpt niets van Amerikaanse centrale bank’

Voormalig Federal Reserve-baas Janet Yellen heeft hard uitgehaald naar president Donald Trump. Die begrijpt volgens haar maar weinig van de Amerikaanse centrale bank, waar hij afgelopen jaar zoveel kritiek op had. „Ik betwijfel zelfs of hij zou kunnen zeggen dat de doelstellingen van de Fed maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit zijn”, aldus Yellen in een interview met radioprogramma Marketplace . Zo zou Trump hebben gezegd dat de Fed een wisselkoersdoelstelling heeft. Volgens Yellen, die tegenwoordig werkt voor denktank Brookings Institution, laat Trump met dit soort uitspraken zijn onwetendheid duidelijk zien. Begin vorig jaar nam Jerome Powell het roer over bij de Fed. Trump uitte vorig jaar herhaaldelijk felle kritiek op Powell omdat die de rente maar bleef opschroeven. (ANP)