OM vervolgt directie Amsterdams kinderdagverblijf

Directeur Laura T. wordt onder meer verdacht van valsheid in geschrifte en poging tot oplichting. De crèche had meer kinderen in de opvang dan toegestaan.

Op het Amsterdamse kinderdagverblijf 24/7 Kids werden veel meer kinderen opgevangen dan was toegestaan.
Op het Amsterdamse kinderdagverblijf 24/7 Kids werden veel meer kinderen opgevangen dan was toegestaan. Foto Koen Suyk/ANP

De directeur van een Amsterdams kinderdagverblijf wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte, poging tot oplichten en een overtreding op de Wet economische delicten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van Het Parool. De crèche 24/7 Kids werd in 2015 op last van de GGD gesloten.

Zwerven met kinderen

Directeur-eigenaar Laura T. ving veel meer kinderen op dan toegestaan. Waar in werkelijkheid vijftig kinderen werden opgevangen, stond op de daglijst die verstrekt werd aan de GGD een onjuist aantal kinderen. Er was volgens de regels plek voor twaalf kinderen. Ook naaste medewerker Patricia S. wordt vervolgd. Zij staat terecht voor poging tot oplichting. Zij zouden een dubbele boekhouding hebben gebruikt om de GGD te misleiden.

Volgens Het Parool hebben medewerkers van het kinderdagverblijf in Amsterdam-West met kinderen op straat rondgezworven omdat er geen plaats was voor hen op de crèche. Het ging om zeer jonge kinderen die dit niet aan hun ouders konden vertellen. Ook was er te weinig personeel om alle kinderen op te vangen, waardoor er ongediplomeerde medewerkers en stagiairs werden ingezet.

Wanneer Laura T. en Patricia S. voor de rechter moeten verschijnen, is niet bekendgemaakt.