Zeker 25 doden bij brand treinstation Kairo

De minister van Transport in Egypte heeft bekend gemaakt op te stappen vanwege het dodelijke ongeluk op het Ramses-station in de hoofdstad.

Reddingswerkers staan slachtoffers bij na de brand in het treinstation in Kairo.
Reddingswerkers staan slachtoffers bij na de brand in het treinstation in Kairo. Foto Amr Abdallah Dalsh/Reuters

Bij een brand op het centraal station in de Egyptische hoofdstad Kairo zijn woensdag zeker 25 doden en 47 gewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van de Egyptische staatstelevisie. Er waren op het moment van het ongeluk veel mensen aanwezig op de perrons. De minister van Transport in Egypte heeft bekend gemaakt op te stappen vanwege het dodelijke ongeluk.

Op camerabeelden is te zien dat een binnenkomende trein op hoge snelheid op een stootblok botst. Daarna volgt een explosie en breekt brand uit. Op beelden zijn boven het Ramses-station grote zwarte rookwolken te zien.

De Egyptische premier Mostafa Madbouly heeft een onderzoek naar de brand aangekondigd. Volgens de veiligheidsdienst zijn er vooralsnog geen aanwijzingen voor een aanslag. Al het treinverkeer van en naar het station is stilgelegd.