Automaker

VDL NedCar mag gaan uitbreiden,Limburg verkoopt gronden

VDL NedCar in Born krijgt mogelijkheden voor een uitbreiding van de autofabriek. De provincie Limburg laat dinsdag weten gronden rond de fabriek aan VDL NedCar te verkopen. Daardoor kan VDL NedCar op termijn doorgroeien. Over de kosten worden geen mededelingen gedaan. De provincie en VDL NedCar hebben een principeakkoord gesloten over de verkoop van de gronden. Wel moeten wegen rond de fabriek bij uitbreiding worden aangepast. Dat gebeurt pas als de fabriek daadwerkelijk gaat groeien. VDL hoopt zo meerdere opdrachtgevers te trekken. Nu worden uitsluitend auto’s van BMW in de fabriek gemaakt . De eerder geplande aanleg van een spoorweg naar de fabriek is afgeblazen, want niet rendabel. Dit tot opluchting van omwonenden, werd dinsdag duidelijk. (ANP)