Thuiskok

Hazelnotenomelet

Hoe meer ik door het boek Strudel + Knödel blader, hoe meer ik erachter kom dat mijn kennis van de Duitse keuken is gebaseerd op de gerechten die ik op skivakantie in Oostenrijk at. Kaiserschmarren ken ik van daar als vullende pannenkoeken tijdens de lunch, en ik begrijp nu dat ze in Duitsland op elk moment van de dag gegeten kunnen worden. Het kan als toetje, als hoofdmaaltijd, als lunch dus en ook als ontbijt worden pannenkoeken veel gegeten. Net als omeletten zijn het populaire snacks. Vandaag maken we een hazelnotenomelet, die je naar keuze met iets kunt vullen. Ik heb bij de ingrediëntenlijst drie suggesties gezet.

Klop het eiwit tot stijve pieken. Klop de melk, bloem, het bakpoeder, de hazelnoten, eidooier en het zout tot een glad beslag. Spatel voorzichtig het eiwit door het beslag zonder te veel lucht uit het beslag te kloppen. Verhit de boter en zonnebloemolie in een grote koekenpan met dikke bodem tot het mengsel schuimt. Schenk voorzichtig het beslag in de pan en bak de omelet op halfhoog vuur twee minuten per kant tot hij goudbruin is. Leg de omelet op een bord en verdeel een vulling naar keuze over de helft van de omelet. Vouw de lege helft over de vulling en eet de omelet direct op .