Teheran

Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Zarif dient zijn ontslag in

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif, een van de architecten van het internationale akkoord over de beperkingen op Irans nucleaire programma, heeft dinsdagavond verrassend zijn ontslag aangeboden. Zarif stond al jaren op gespannen voet met fundamentalisten die menen dat hij te nauwe banden voorstaat met het Westen. Berichten uit Teheran suggereerden dat Zarifs ontslag ook was ingegeven door het feit dat hij buiten een onverwacht bezoek van de Syrische president Bashar al-Assad aan Teheran was gehouden. Assad sprak maandag onder meer met de opperste Iraanse leider, ayatollah Ali Khamenei. Het was nog niet duidelijk of de Iraanse president Rohani, vanouds een bondgenoot van hem, Zarifs ontslag zou aanvaarden. (Reuters, AFP)