Jury-uitspraak

Australische kardinaal schuldig bevonden aan kindermisbruik

De Australische kardinaal George Pell is door een jury in Melbourne schuldig bevonden aan misbruik van twee dertienjarige misdienaars in 1996. De rechter spreekt woensdag zijn straf uit. De twaalfkoppige jury was unaniem in haar oordeel. De 77-jarige Pell, oud-minister van Financiën van het Vaticaan, is de hoogste katholieke geestelijke die schuldig is bevonden aan seksueel misbruik. Het vonnis werd al in december bereikt, maar pas dinsdag kwam een einde aan een publicatieverbod in verband met een tweede misbruikproces tegen de Australiër. Pell, die in 2017 zijn functie heeft neergelegd, kan maximaal vijftig jaar celstraf krijgen. Hij zegt onschuldig te zijn. Zijn advocaat heeft aangekondigd in beroep te gaan. Pell is in december uit de Raad van Kardinalen gezet. (AP)