Alcohol

Zeker 150 doden door giftige sterkedrank in India

Alcohol

In India zijn zeker 150 mensen overleden na het drinken van een giftige sterkedrank. Volgens een ambtenaar van de noordoostelijke staat Assam, waar het incident heeft plaatsgevonden, hebben „zeker 1.500 mensen van de drank gedronken”. Er zijn nog eens 170 mensen opgenomen in drie ziekenhuizen in de omgeving, schrijft persbureau Reuters. De sterkedrank was vermengd met de stof methylalcohol, die het zenuwstelsel aantast. Donderdag werden de eerste slachtoffers opgenomen. De verwachting is dat zich nog nieuwe slachtoffers zullen melden. Veel slachtoffers kregen pas na twee dagen symptomen. De meeste slachtoffers zijn medewerkers van theeplantages in Assam. De drank zou zijn gemaakt in zo’n tien distilleerderijen in de omgeving. De politie heeft zestien mensen gearresteerd. (NRC)