Uithof

Kunst op ’t ijs

Foto’s Olaf Kraak/ANP

Voor de Nederlandse kunstrijders was er bij de Challenge Cup in Den Haag een bijrol. De overwinning bij de internationale wedstrijd in De Uithof ging bij de mannen naar de Japanner Sota Yamatoto (foto rechtsonder) en bij de vrouwen naar zijn landgenote Rika Kihira. Toch gingen de Nederlanders niet met lege handen naar huis, want er stonden ook nationale titels op het spel. Zo werd het paar Liubov Efimenko en Dmitry Epstein (foto linksonder) Nederlands kampioen. De Challenge Cup geldt als voorbereiding op het WK, volgende maand in Milaan. Daar komt wellicht één Nederlandse in actie: Kyarha van Tiel. Zij werd geen Nederlands kampioen, maar voldeed op de korte kür wel aan de laatste benodigde kwalificatie-eis. Een selectiecommissie moet beslissen of Van Tiel naar het WK mag.