Islamitische Staat

Zeker twintig doden door ontploffing landmijn in Syrië

Een landmijn die door de terreurorganisatie Islamitische Staat is achtergelaten in het westen van Syrië, heeft zondagochtend aan meer dan twintig mensen het leven gekost. Dat meldt persbureau AP op basis van berichtgeving door het staatspersbureau SANA en lokale bronnen. Het explosief kwam zondagochtend tot ontploffing, toen een busje vol arbeiders eroverheen reed. Dat gebeurde in de buurt van het centrum van de stad Salamiyah in het gouvernement Hama. Een deel van het platteland van Hama was een tijd onder controle van IS. Strijders van die groep hebben daar veel landmijnen gelegd. Die explosieven zijn achtergebleven toen de terroristische organisatie door de SDF (de coalitie van Koerdische strijders en Syrisch-Arabische rebellen) in het najaar van 2017 uit hetzelfde gebied werd verdreven. (NRC)