In beeld

In Beeld: Hanoi maakt zich klaar voor de ontmoeting tussen Trump en Kim

In de Vietnamese hoofdstad treffen de Amerikaan en de Noord-Koreaan elkaar voor de tweede keer in levenden lijve. Op straat in Hanoi is alvast goed te merken dat de top eraan zit te komen.

Kim Jong-un-imitator Howard X en Donald Trump-dubbelganger Russel White kussen elkaar maandagochtend voordat X Vietnam uit wordt gezet. Volgens de autoriteiten was er iets mis met het visum van de uit Hong Kong afkomstige komiek. Volgens X was zijn uitzetting echter politiek gemotiveerd.
Foto Manan Vatsyayana/AFP
Een winkeleigenaar in Hanoi toont een glazen fles met beeltenissen van Trump en Kim. Prijs: circa 2,50 euro. De twee leiders ontmoeten elkaar komende woensdag en donderdag in de Vietnamese hoofdstad.
Foto Luong Thai Linh/EPA
Mensen gaan op de foto bij een wand met de Amerikaanse en Noord-Koreaanse vlaggen. Het wordt de tweede keer dat Trump en Kim elkaar in levenden lijve ontmoeten.
Foto Vincent Yu/AP
Vietnamese handelaren hebben in voorbereiding op de top alvast talloze shirts met Trump en Kim erop laten drukken. Het duo kwam vorig jaar juni voor het eerst samen, bij een eendaagse ontmoeting in Singapore.
Foto Vincent Yu/AP
Een 9-jarig jongetje laat zich in een kapperszaak in Hanoi een Kim Jong-un-coupe aanmeten. De uitbater van de salon knipt de week voor de top gratis Kim- en Trump-kapsels.
Foto Luong Thai Linh/EPA
Een deel van de gesprekken zal over het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma gaan. Kim beloofde Trump bij de vorige ontmoeting te denucleariseren, maar experts betwijfelen of die toezegging veel waard is. Trump zei maandag dat hij "geen haast heeft" om Kim alsnog tot ontwapening te dwingen. "Zo lang ze geen nieuwe wapens testen, zijn we blij."
Foto Hau Dinh/AP
Nog meer t-shirts met de hoofden van Trump en Kim erop. De Noord-Koreaan is met de trein onderweg naar Vietnam, een reis van meer dan 4.000 kilometer die hem dwars door China voert.
Foto Nhac Nguyen/AFP
Ook dit busje is ter gelegenheid van de ontmoeting versierd met vlaggen van Noord-Korea, Vietnam en de Verenigde Staten. Volgens deskundigen wil Kim tijdens de onderhandelingen deze week vooral een verlichting van de internationale sancties tegen zijn land bewerkstelligen.
Foto Manan Vatsyayana/AFP
Kim-dubbelganger Howard X deed al eerder van zich spreken. Hij was ook van de partij bij de vorige Amerikaanse-Koreaanse top in Singapore. Bij de Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Peongchang verscheen hij plotseling bij een groep cheerleaders die het gemengde Koreaanse ijshockeyteam aanmoedigden.
Foto Gemunu Amarasinghe/AP
Voor de liefhebber zijn in Hanoi ook feestelijke Kim&Trump-sleutelhangers verkrijgbaar. Waarom Kim dit keer met de trein naar de ontmoeting reist, is niet duidelijk. Vorige keer pakte hij nog gewoon het vliegtuig.
Foto Jorge Silva/Reuters
De precieze locatie in Hanoi waar Trump en Kim elkaar woensdag de hand zullen schudden, is nog niet bekend.
Foto Kim Kyung-hoon/Reuters