Engeland

Liverpool weer aan kop door gelijkspel in matige topper tegen Manchester United

Liverpool is er niet in geslaagd de topper in de Premier League tegen Manchester United te winnen. Op Old Trafford bleef de ploeg van trainer Jürgen Klopp zondag in een matig duel op 0-0 steken. Door het gelijkspel nam Liverpool wel de koppositie over van Manchester City. De regerend landskampioen kwam dit weekeinde niet in actie in competitieverband omdat het zondag de finale van de League Cup speelde. City versloeg Chelsea na strafschoppen.

Met nog elf wedstrijden te gaan staat Liverpool nu één punt voor op Manchester City. Toch zullen de fans van Liverpool, die smachten naar de eerste landstitel sinds 1990, teleurgesteld zijn dat hun ploeg in de topper niet wist te profiteren van de blessures bij United, waar Ander Herrera, Juan Mata en Jesse Lingard in de eerste helft vroegtijdig het veld verlieten – een gemiste kans om afstand te nemen van Manchester City.

„Het was een rare wedstrijd”, zei Klopp, die het uitvallen van zijn spits Roberto Firmino (spierblessure) een „catastrofe” noemde, tegen Sky Sports. „We begonnen goed, maar door alle blessures raakten we ons ritme kwijt. Op dagen dat United te verslaan is moet je dat doen.” Middenvelder James Milner constateerde dat Liverpool gewoon „niet goed genoeg” was. „We kregen niet zoveel kansen als we hadden gehoopt. Hopelijk komt dit punt van pas aan het eind van het seizoen.”

Nummer drie Tottenham Hotspur liep zaterdag, na vier overwinningen op rij, tegen een onverwachte nederlaag aan. Burnley won op eigen veld met 2-1 van de ploeg van coach Mauricio Pochettino, die op zes punten staat van koploper Liverpool.

Tottenham kon weer beschikken over boegbeeld Harry Kane, de spits die in januari een enkelblessure had opgelopen. Hoewel hij nog wat onwennig oogde, maakte Kane in de 65ste minuut wel de gelijkmaker, kort nadat de Nieuw-Zeelander Chris Wood de thuisploeg aan de leiding had gebracht. Ashley Barnes maakte in de 83ste minuut het winnende doelpunt. (NRC)