Diplomatie

Prinses Reema nieuwe Saoedische ambassadeur in Washington

Saoedi-Arabië heeft prinses Reema bint Bandar al-Saud benoemd tot ambassadeur in de Verenigde Staten. Daarmee is zij de eerste vrouw die ooit een dergelijke diplomatieke rol zal bekleden voor Saoedi-Arabië. De prinses, die zelf in Washington DC opgroeide omdat haar vader in de periode van 1983 tot 2005 ook Saoedische ambassadeur in de VS was, treedt in een turbulente tijd in functie. De relatie tussen de VS en Saoedi-Arabië staat onder druk nadat journalist Jamal Khashoggi werd vermoord op het Saoedische consulaat in Istanbul. Nadat zij in Washington haar bachelor in museumstudies behaalde, keerde de prinses terug naar Saoedi-Arabië in 2005 en werkte in het bedrijfsleven. Zij was onder andere medeoprichter van een combinatie van een sportschool en een spa voor vrouwen. (NRC)