In beeld

Nigeria, het meest bevolkte en economisch sterkste land van Afrika, stemt

In Nigeria zijn de eerste stemmen van de presidentsverkiezingen geteld. Hoewel er zeker zestien mensen om het leven zijn gekomen, verliep de stembusgang minder gewelddadig dan in 2015 en 2011. De race om het presidentschap lijkt spannend te worden. De uitslag kan nog dagen op zich laten wachten.
Rijen voor de stembus in Port Harcourt, in het zuiden van het land. De verkiezingen waren een week uitgesteld.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP
Nigerianen hebben de keuze uit meer dan zeventig presidentskandidaten.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP
Een stembureau in Yola, in de westelijke staat Adamawa. Zo'n 72 miljoen mensen zijn kiesgerechtigd.
Foto Luis Tato/AFP
Kiezers spreken een politieman aan in Kaduna. Op sommige plekken in het land waren logistieke problemen bij de stembusgang. Toch zijn de autoriteiten tevreden over het verloop van de verkiezingen.
Foto Cristina Aldehuela/AFP
De stembussen gingen officieel om 08.00 uur 's ochtends open. De kiescommissie zei tegen persbureau Reuters dat om 10.00 uur in 68 procent van de stembureaus daadwerkelijk gestemd kon worden.
Foto Luis Tato/AFP
Atiku Abubakar, kandidaat namens de PDP, en zijn vrouw Amina Titilayo Atiku-Abubakar brengen hun stem uit. Abubakar geldt als de belangrijkste tegenkandidaat voor zittend president Muhammadu Buhari.
Foto Luis Tato/AFP
De stembureaus sloten officieel om 14.00 uur. Toch kon op sommige plekken ook later zaterdag nog gestemd worden.
FotoYasuyoshi Chiba/AFP
Al voor de stembureaus open gingen stond op sommige plekken een rij.
Foto Luis Tato/AFP
Kiezers zoeken hun naam op de de lijst. Nigeria stemde zaterdag niet alleen voor een nieuwe president en vicepresident. Er wordt ook een nieuw parlement verkozen.
Foto Audu Ali Marte/AFP
Een van de eerste kiezers brengt haar stem uit in Unguwar Sarki, in de staat Kaduna.
Foto Cristina Aldehuela/AFP
De stemmen worden geteld. Duidelijk moet worden of Muhammadu Buhari aan een nieuwe termijn van vier jaar mag beginnen, of toch wordt opgevolgd door een lid van de oppositie.
Foto Cristina Aldehuela/AFP
Een vrouw brengt haar stem uit. In delen van het land was stemmen gevaarlijk door terroristische dreiging of andere gewelddadigheden. Zeker zestien mensen kwamen zaterdag om.
Foto Luis Tato/AFP
Politiemensen houden toezicht op het tellen van de stemmen. Onder meer in de staten Lagos, Anambra en Rivers wordt onderzoek gedaan naar onregelmatigheden.
Foto Cristina Aldehuela/AFP
Op veel plekken stonden rijen voor het stembureau. Deze kiezer is voorbereid en heeft een stoel bij zich voor tijdens het wachten.
Foto Luis Tato/AFP