Brieven

Kwekkeboom weg uit Reguliersbree: groot schandaal

Patisserie Kwekkeboom moet vertrekken uit de Reguliersbreestraat vanwege exorbitante huur (NRC Amsterdambijlage, 9 februari). Dat is bedroevend om te constateren. Kwekkeboom is een begrip in Amsterdam waarheen velen hun weg weten te vinden, onder meer vanwege de lekkere, ambachtelijke kroketjes.

Het vertrek is nog schrijnender met de wetenschap dat de bovenste drie verdiepingen leeg staan, terwijl Amsterdam grote woningnood kent! Dit is een groot schandaal waaraan de gemeente eens paal en perk moet stellen.

En niet alleen in de Reguliersbreestraat, maar ook in al die andere winkelstraten waar bovenetages door pandjesbazen niet alleen aan het woningbestand worden onttrokken, maar waar dit ook ten koste gaat van de kleine ondernemer. Dit draagt bij aan verdere verschraling van het winkelaanbod en een aantasting van de leefbaarheid in Amsterdam.

Ben Fit, Amsterdam

Lees ook: Kwekkeboom vertrekt: ‘exorbitante huurverhoging’