Wielrennen

Van der Poel begint wegseizoen met een zege in Antalya

Na 32 overwinningen in het veldrijden heeft Mathieu van der Poel (24) meteen ook toegeslagen in zijn eerste wielerwedstrijd van dit seizoen op de weg. Hij won de eerste etappe van de Ronde van Antalya in Turkije. De Nederlands kampioen op de weg, die eerder deze maand nog de wereldtitel in het veldrijden veroverde, was na een rit van 141 kilometer de beste in de massasprint in Antalya. De zege van Van der Poel was ook meteen de eerste voor zijn ploeg Corendon-Circus, dat de status heeft van professioneel continentaal wielerteam. De Ronde van Antalya telt nog drie etappes. Van der Poel bereidt zich in Turkije voor op de voorjaarsklassiekers. Hij rijdt onder meer Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. „Ik haal hier sowieso vertrouwen uit”, zei hij tegen Het Laatste Nieuws. (ANP)