Voetbal

FIFA legt Chelsea transferverbod op, ook FA bestraft

Chelsea mag de komende twee transferperioden geen nieuwe spelers aantrekken. Dat heeft de disciplinaire commissie van de FIFA vrijdagochtend bekendgemaakt. De wereldvoetbalbond bestraft de Engelse club vanwege het overtreden van regels met betrekking tot het aantrekken van spelers onder de 18 jaar. Chelsea, dat nog wel spelers mag verkopen, krijgt ook een boete van ruim een half miljoen euro en heeft negentig dagen de tijd om orde op zaken te stellen. Door de sanctie kan Chelsea pas in de zomer van 2020 weer nieuwe spelers aantrekken. Ook de Engelse voetbalbond FA is bestraft vanwege het overtreden van de regels omtrent minderjarige spelers. De bond krijgt een boete van 450.000 euro en heeft een halfjaar de tijd om weer aan de regels te voldoen. Zowel Chelsea als de FA kunnen nog in beroep gaan tegen de straf. (NRC)