Thuiskok

Chocolade-bananentaart

banana bunch isolated on white
banana bunch isolated on white

Voor het weekend deze zinnelijke taart, om bij te komen van de week, alle donkere wolken te verdrijven, ruzies bij te leggen, de liefde weer aan te wakkeren of gewoon ongeremd te genieten. Ik bedoel, chocolade en dulce de leche, daar kan geen lustpil tegenop.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde springvorm van 24 cm met bakpapier. Zet de boter op in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Verwarm al roerend vijf minuten of tot hij gesmolten is en nootbruin kleurt. Doe de boter in een grote kom. Voeg het meel, de cacao, het natriumbicarbonaat, beide suikers, de ahornsiroop, eieren, banaan en melk toe en klop tot een glad beslag. Schenk in de vorm en zet een uur en tien minuten in de oven of tot de taart gaar is (test met een prikker). Laat tien minuten afkoelen in de vorm, stort de taart op een taartrooster en laat verder afkoelen. Klop voor de snelle chocoladeganache de zure room en chocolade in een grote kom tot een gladde, egale massa. Leg de taart op een taartplateau of -schaal en bestrijk met de ganache. Lepel de karamel erover, verdeel losjes, met een draaiende beweging, en serveer de taart.