The Passion

Edsilia Rombley is Maria en Edwin Jonker speelt Jezus

. Zangeres Edsilia Rombley en acteur Edwin Jonker zijn dit jaar Maria en Jezus in de negende editie van The Passion, het paasevenement van de EO en KRO-NCRV waarin het lijdensverhaal nagespeeld wordt. Ditmaal is er gekozen voor Dordrecht, op 18 april (Witte Donderdag). Martijn Krabbé zal optreden als verteller. De omroepen plaatsen deze uitvoering in het teken van eenzaamheid en roepen de hashtag #jebentnietalleen in het leven. „Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid. Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door één van zijn vrienden en Petrus die hem verloochent.” The Passion wordt live uitgezonden op NPO 1 en Radio 2. Ook is er een „digitale processie”: op Thepassion.nl kan dan een persoonlijke boodschap worden achterlaten. (NRC)