Olympische Spelen

Breakdance maakt kans op olympische status in ‘Parijs 2024’

Breakdance staat op het punt olympische status te krijgen. De organisatie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs wil de danssport opnemen in het programma en heeft inmiddels een officieel voorstel gedaan bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In december 2020 wordt een definitief besluit genomen. Breakdance kreeg in de jaren tachtig vooral bekendheid als dansstijl bij hiphopmuziek. Met de gettoblaster op vol volume maakten jongeren acrobatische bewegingen op straat. Breakdance was een van ruim twintig sporten die een verzoek hadden ingediend bij het Franse olympisch comité voor een plekje op het programma van Parijs 2024. Sportklimmen, skateboarden en golfsurfen zijn ook gekozen. Die laatste drie sporten maken ook al deel uit van het programma van Tokio 2020. (ANP)