Moord en poging tot moord

OM vervolgt oud-verpleger voor vier insulinemoorden

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Rahiied A. (22) voor het onnodig toedienen van insuline bij elf personen. Vier van hen overleefden dat niet. A. was verpleger in verschillende tehuizen in de regio Rotterdam. In een rapport dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vrijdag presenteerde, staat dat de kwaliteit en veiligheid in al die instellingen tekortschoot. A. wordt verdacht van moord en poging tot moord, bleek vrijdagochtend in de rechtbank. Er zijn in totaal vijftien gevallen onderzocht van ouderen die onder verdachte omstandigheden overleden zijn. A. legde in februari een bekentenis af in drie zaken. In twee gevallen is het onderzoek nog niet afgerond, zei de officier van justitie. Vier zaken zijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs van A.’s betrokkenheid. (NRC)