In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Reddingswerkers zijn in Dhaka op zoek naar slachtoffers en overlevenden van een grote brand. In de Bengaalse hoofdstad heeft deze week een enorme brand meerdere flatgebouwen verwoest. In diezelfde gebouwen werden ook chemische stoffen opgeslagen, aldus lokale autoriteiten. Er zijn zeker 70 mensen omgekomen bij de brand.
Foto Munir Uz Zaman / AFP
Deze activisten zijn voorstanders van de legalisering van abortus in Argentinië. Deze week hielden ze een grote demonstratie in Buenos Aires.
Foto Tomas F. Cuesta / AP
Modellen in de modeshow van het merk Moncler Genius, afgelopen woensdag in Milaan. In de Italiaanse stad vindt tot en met maandag de jaarlijkse Fashion Week plaats.
Alessandro Garofalo / Reuters
In het Malkohi-vluchtelingenkamp in Nigeria worden burgers opgevangen die op de vlucht zijn geslagen voor geweld van de terreurgroep Boko Haram. Veiligheid is een belangrijk thema tijdens de presidentsverkiezingen van dit weekend.
Foto Luis Tato / AFP
Vissers zijn met hun boot in de weer in Nigerdelta. Het water van de rivier nabij het dorpje K-Dere is olieactig en vies. Volgens lokale en internationale hulp- of non-profitorganisaties is het water ernstig vervuild door de oliesector. De vissers moeten steeds verder uitvaren.
Foto Yasuyoshi Chiba CHIBA / AFP
Afgelopen zondag was het acht jaar geleden dat in Libië een opstand werd begonnen tegen de autoritaire leider Gadaffi. Deze Libiërs vierden dat moment in een bijeenkomst - al drijft het land verder af in chaos.
Foto Abdullah Doma / AFP
Twee vrouwen houden elkaar vast tijdens een zondagsdienst van de Cosmopolitan Affirming Church in Nairobi, Kenia. Deze kerkgemeenschap heeft de deuren en preken opengesteld voor de LHBT'ers. Homo- en transseksuelen worden in Kenia vervolgd en gediscrimineerd. Er dient een zaak over het verbieden van homoseksualiteit in het land.
Foto Dai Kurokawa / EPA
Mensen komen bijeen tijdens de begrafenis van twee slachtoffers van een vuurgevecht in Pinglena, in Kashmir. Daar kwam het tot een confrontatie tussen Indiase veiligheidstroepen en lokale militanten die strijden voor meer autonomie van de overwegend islamitische minderheidsgroep in de Indiase provincies Jammu en Kashmir. Daarbij zouden een strijder (Hilal Ahmad Naikoo) en een burger (Mushtaq Ahmad, zijn lichaam ligt uiterst rechts) zijn omgekomen. Op de uitvaartceremonie kwamen duizenden mensen af, meldden lokale media.
Danish Ismail / Reuters
In Sankt Moritz, een populaire wintersportplaats in Zwitserland, worden paardenraces en polowedstrijden op ijs georganiseerd. Deze foto is gemaakt tijdens een racewedstrijd over 1300 meter, over het bevroren meer. De races staan bekend als de White Turf.
Foto Stefan Wermuth / AFP
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel ontmoette leden van verschillende carnavalsverenigingen in het Bundeskanzleramt. In die overheidsinstelling werd een bijeenkomst georganiseerd,
Foto Fabrizio Bensch / Reuters
Een man loopt in de buurt van grafstenen die werden beklad met swastika's op de joodse begraafplaats in Quatzenheim, in de buurt van Straatsburg. In heel Frankrijk is het aantal geregistreerde antisemitische daden met ruim 70 procent toegenomen in 2018, werd onlangs bekend.
Foto Frederick Florian / AFP
Vanaf Les Jumelles (de Tweeling), een berg in de westerse Alpen, was woensdagavond een 'supermaan' te zien. Daarbij staat de volle maan een fractie dichter bij onze planeet, waardoor die groter lijkt.
Foto Anthony Anex / EPA
Het peloton van de Ronde van Oman maandag tijdens een klim in de derde etappe. De wielrenners fietsten van Shati al-Qurum naar Quriyat. De wielerronde eindigde donderdag; Aleksej Loetsenko won het eindklassement.
Foto Anne-Christine Poujoulat / AFP
Josh Rubin demonstreert voor de deur van het Homestead Temporary Shelter for Unaccompanied Children, een opvang voor minderjarigen die zonder begeleiding wilden migreren naar de VS. Dit centrum staat in Homestead, in Florida en biedt plaats aan maximaal 1.000 kinderen tussen de dertien en zeventien jaar oud. Rubin vindt dat zij niet in dergelijke instellingen moeten worden vastgehouden.
Foto Wilfredo Lee / AP
Dinsdag werd met het Lantaarnfestival het Chinese nieuwjaarsfeest beëindigd. Dat moment wordt gemarkeerd door grote vreugdevuren aan te steken en daar overheen te sprringen, zoals deze deelnemers doen in Haikou, een stad op het Chinese eiland Hainan.
Foto AFP